
Skab handling bag intensionen
Grunden til hvorfor du IKKE skal fokusere på motivation, hvis du ønsker en varig træningsrutine.
Kender du det når du har sat dig for at træne 3 x om ugen, og det er gået meget godt de første par uger. En dag kommer du dog hjem fra arbejde og føler dig træt og udmattet og kan slet ikke overskue at skulle træne.
Måske du godt kunne overskuet at gå en tur eller bare træne et par minutter, men du tænker ”jeg skal træne mindst 30 min for det batter” – altså underforstået, at nu kan du lige så godt lade være og vente til i morgen hvor du måske har mere overskud.

Disse tanker opdager du måske slet ikke at du har, men de er afgørende i det øjeblik hvor du ikke orker 30 minutters træning, for her vil du bryde den vane du er i gang med at skabe, uden måske at være bevidst om andet end følelsen ”jeg havde ikke overskud i dag”.
For måske du ikke har overskuddet i morgen, eller dagen efter, og dagen efter igen, og lige pludselig er du ude af vanen og skal starte forfra. Du ender med en følelse af igen at være fejlet fordi du ikke kunne ”tage dig sammen”.
Dette er et eksempel på hvordan ubevidste tanker ender med at være det som egentlig er årsagen til at vi ikke får fasthold den adfærd vi ønsker, men fordi det sker ubevidst, så ender vi med at slå os selv oveni hovedet og føle at det os der er noget i vejen med.
I virkeligheden har du ikke haft en chance for at gøre noget, for hvordan skal du kunne ændre noget du ikke er bevidst om?
Hvis vi skal skabe en ny vane, kræver det at vi gentager en handling flere gange over tid – men faktisk handler det ikke så meget om varigheden af den adfærd vi gerne vil gøre, men derimod at vi igangsætter den. Så i overstående tilfælde ville du måske kunne have fastholdt din vane med træning, hvis også du bevægede dig de dage hvor du ”kun” havde overskud til 2,5,10 eller 20 minutter træning, fordi du ville fastholde at igangsætte den adfærd du ønsker at gøre på sigt.
Der findes mange af disse ubevidste sandheder og tilladende tanker, som sker uden at vi lægger mærke til dem. Først når vi skal sætte ord på det, skrive det ned, eller bliver bedt om at fortælle vores tanker i en given situation bliver de bevidste, og vi kan derfor begynde at gøre noget ved det.
Overstående er et eksempel på en mental barriere. Men der findes også andre slags barrierer. Praktiske barrierer som kunne handle om logistik, planlægning, research, redskaber eller lignende.
Derudover findes der også følelsesmæssige barrierer, hvor bestemte følelser står i vejen for at du kan handle. De følelsesmæssige barrierer kan sagtens hænge sammen med de mentale, da vores tanker i høj grad påvirker vores følelsesliv.
Som du måske kan læse dig frem til, så kan der altså være mange barrierer som står i vejen for at du opnår dit mål om mere bevægelse i hverdagen – og at din motivation ikke ændrer på de ubevidste tanker, forestillinger og følelser som kan være en barriere for dig.
Motivation handler nemlig om, hvad det er vi gerne opnå og hvorfor vi gerne vil opnå det. Altså hvad er det vi får ud af den ændring vi ønsker os.
Din motivation for at ville bevæge dig mere i hverdagen er måske et ønske om mere overskud, så du kan være en gladere mor der leger mere med sine børn, eller skælder mindre ud. Eller måske du ønsker dig at have mere energi til dit arbejde så du kan påtage dig nye opgaver, som i sidste ende vil øge din arbejdsglæde. Måske du motiveres af at træne sammen med mennesker du holder af, eller at du skal møde op på et bestemt tidspunkt fordi nogen venter på dig.
Den motivation ændrer ikke på at du måske har en ubevidst forestilling om at træning ikke har effekt hvis ikke det varer mindst 30 min. – altså, din motivation er ikke det som kan fjerne denne barriere. Måske den i nogle tilfælde kan gøre at du presser dig selv til at træne i 30 min selvom du ikke har overskud til det (og så kan vi senere snakke om, om jeg synes det er en god strategi ;)), men den fjerner ikke forestillingen, og derfor vil barrieren blive ved med at dukke op.
Bevidsthed om hvilke barrierer du har, vil derimod gøre en forskel. Og dernæst også værktøjer til hvordan du kan arbejde med dem.
For hvis ikke din forestilling om at der mindst skal 30 minutters træning til før det har en effekt er rigtig, hvad er så den ”rigtige” forestilling? Og hvordan ændrer jeg den?
Og hvordan bliver jeg overhovedet bevidst om hvilke barrierer jeg har?
Dét kommer jeg ind på i mit webinar ”sådan bliver du bevidst om dine barrierer” som jeg holder
onsdag d. 31. August kl. 20.00
Du tilmelder dig ved at sende mig en mail via knappen herunder
Tilmelder du dig webinaret får du tilsendt en mail med spørgsmål, som skal hjælpe dig på vej til nogle refleksioner som er nyttige under webinaret. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål, og jeg vælger en ud som får mulighed for at få nogle minutters coaching på sine barrierer, imens resten får lov til at se hvordan man kan arbejde med sine barrierer.
Til webinaret får du altså mulighed for at blive klogere på hvordan du finder dine barrierer, samt får et bud på hvordan du kan arbejde med dem. Du får refleksionsspørgsmål som du kan bruge på dig selv igen i fremtiden når du støder på dine barrierer. Prisen for at deltage er 79 kr.
Ønsker du at deltage?
Så send mig en mail via knappen herunder